Egészséges fogyásnál nincs tilos élelmiszer

A kalóriaszegény étrend választásakor szervezetünk lebontja az energiát hasznosító izmokat is, a diéta befejezése után csak a zsírt építi vissza, ami a rendszeres testmozgás mellett szól.

Az egészséges és tartós fogyást életmódváltással érhetjük el, ez akkor sikeres, ha az egész család változtat életvitelén. Különösen a gyerekek számára fontos, akikkel egy életre megszerettethetjük a mozgást, és megalapozhatjuk az egészséges étkezést.

A szervezetünk működésének napszaki ritmusa van. A legtöbb energiára a nap kezdésénél van szükség, míg éjszakára kifejezetten ártalmas a jelentős kalóriabevitel. Megnehezíti az alvást, és a legnagyobb része zsír formájában raktározódik.

paleo-tal.jpg

Dr. John Harvey Kellog indította útjára a müzlis reggelit, ami az egyik legegészségesebb reggeli eledel, magas rost és alacsony zsírtartalma miatt. Az olajos magvak számos ásványi anyagot, vitamint, rostot tartalmaznak, védik szívünk egészségét, kis mennyiségben segítik az ideális testsúly megtartását.

A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen élelmiszer tilalmát sem, de feltétlenül mennyiségi korlátozást jelent. Fogyáskor épp csak éhségünket csillapítsuk, inkább többször együnk keveset, és az esti órákban tartózkodjunk a nagy mennyiségű kalóriadús ételektől. Az utolsó étkezést érdemes este 5-7 között megejteni. Kisebb a zsírlerakódás esélye, és alvásunkat sem zavarja a telt gyomor.

A testmozgás beiktatása az életmódváltás legfontosabb része. Fontos, hogy örömmel sportoljunk, ne kényszerből, így könnyen mindennapjaink elemévé válik a mozgás. Napi fél egy óra, de legalább heti háromszor egy óra feltétlenül szükséges egészségünk megőrzéséhez. Ne válasszunk megerőltető sportot, lényeg hogy élvezzük a mozgást.

A rendszeres tempós séta, futás, túrázás, úszás, kerékpározás mindenki számára elérhető sport.