Egészséges fogyás öröme

Elhízott emberből ideális súlyúvá válni csak életmódváltással lehet. Mozgás nélkül nem várhatjuk el, hogy a fogyókúra sikeres legyen, a testmozgás segít abban, hogy a zsírszövetektől és ne az izomszövetektől szabaduljunk meg.Az ésszerűen megtervezett napi étrendről és a mozgásról sem mondhatunk le.

Ha valaki már átélte a fogyás örömét, jó kondícióját, fittségét, megtarthatja csak át kell térnie az egészségesebb életmódra. Ehhez nagy önfegyelemre van szükség, mely a mozgás által jól fejleszthető. Lelkileg is szükségünk van a mozgásra, a sportolás adta szellemi fittségre, heti pár napba beiktatott kis mozgás is képes életminőségbeli változást okozni.A kívánt testsúly elérésénél sokkal nehezebb feladat annak megtartása.

A legjobb fogyókúrás receptek az egészséges táplálkozás alapelveit követik, ami napi többszöri kis mennyiségű étkezést, sok zöldséget, gyümölcsöt, minél kevesebb zsiradékot, a nassolások, a láthatatlan kalóriák kiiktatását jelenti. Elégedjünk meg a heti 0,5-1 kg eltűnésével.

Étrendkiegészítők is segítik a helyes táplálkozást.

elegedetteletomega3.jpg

Az egészséges táplálkozás nem jelenti egyetlen ételféleség tilalmát sem, csak annyit együnk ami éhségünket csillapítja, kerüljük a teltségérzést, csak a kellemes jóllakottság érzésére törekedjünk.

Fontos a helyettesítő termékek használata. Ki kell emelni a chia magot, amely nagyszerűen használható liszt helyett sűrítő anyagként.   

Különösen az esti órákban ne fogyasszunk magas kalóriatartalmú ételeket, az utolsó étkezés 5-7 óra közé essen, akkor alvásunkat nem zavarja a teli gyomor és a zsírlerakódás is kisebb.

Az egészséges táplálkozás mellett hasznosak lehetnek az étrend kiegészítők, megfelelő táplálkozással és rendszeres testmozgással mindenképp kifejtik előnyös tulajdonságaikat.