Egészséges fogyás az energiaszint csökkentése nélkül

Az anyagcsere biokémiai folyamatok szövevényes rendszere, az elfogyasztott táplálékokból biztosítja az önfenntartásunkhoz szükséges tápanyagokat és energiát.

Amikor az anyagcsere folyamat sérül, mert hiányzik egy tápanyag a szervezetünkből, a kompenzációs folyamatok gyakran túlsúlyt, vagy éppen kóros soványságot eredményeznek, látszólag, függetlenül az elfogyasztott táplálék mennyiségétől.

Előbb meg kell ismernünk testünk anyagcsere folyamatait, hogy tenni tudjunk az elhízás ellen, és a fogyókúra ideje alatt elért testsúlycsökkenést megtarthassuk.

Az elhízás okát a táplálékbevitelen és a mozgáshiányon kívül a tápanyagok minőségében is keresni kell.

Az élelmiszerekben felhalmozódott tartósítószerek, élelmiszer-ipari adalékanyagok, antibiotikumok, és növekedést serkentő szerek mind hatással vannak a szervezetünkre.

Ezen a hagyományos étrend helyett a "paleolit-étrend-re" való átállás tud segíteni.

csontokkalcium.jpg

A fogyókúra idején törekedni kell arra, hogy az energiaszint ne csökkenjen a testsúlyával együtt. A tartós eredmények érdekében, nem a rövidtávú, fizikailag és idegileg kimerítő ciklusra, hanem egy új életvitelre, más gondolkodásmódra van szükség.

A kalóriamennyiség egyensúlyban legyen az energiafelhasználással, az nem csak attól függ, hogy mennyit és mit eszünk, hanem attól, hogy hogyan képes hasznosítani a szervezetünk.

Sokat jelent a rágás, ennek hiányában a táplálék nincs megfelelően előkészítve az emésztéshez, mert a nyálban található amiláz szabdalja fel a molekulaláncokat, hogy jobban el tudjon keveredni a táplálék a gyomor emésztőnedveivel.

Az elaprózás hiányában lényegesen több ételre van szüksége a szervezetnek,hogy ugyanannyi tápanyagot tudjon felvenni, ez elég nagy megterhelést jelent,mert egy nagy emésztetlen massza lassítja az anyagcserét.

Javítható az emésztés, helyrehozható a renyhe bélműködés, aktiválható a test thermogén zsírégetése, és csökkenthető a vérzsír szint és az étvágy is különböző hatóanyagokkal.