Egészséges fogyás alacsony kalória bevitellel

Az egyik legelterjedtebb és a legnehezebben kezelhető betegség a túlsúly és az elhízás. A túlsúlyproblémákkal foglalkozó szakemberek nem szívesen használják a fogyókúra kifejezést a túlsúly leadására szolgáló módszerek esetében. Véleményük szerint az évek óta tartó helytelen életvitelt és a rossz szokásokat nem kúraszerűen kell megváltoztatni, hanem hosszabb távon is fenntartható, egészséges életmódra kell átállni. 

Érdemes a feldolgozott élelmiszereket előtérbe helyező étrend helyébe az un: paleolit étrendet helyezni.

paleoilitetkezes.jpg

Fogyáskor a zsírsejtek leadják a bennük felhalmozódott zsírsavakat, és zsugorodni kezdenek, de még hónapokig nem pusztulnak el, a fogyókúra végeztével újra feltöltődnek. A rövid idő alatt leadott kilók néhány hónap alatt visszatérnek.

Érdemes tehát teljes körű ismeretet szerezni az étkezési szokásokról, a megfelelő étrend-kiegészítők alkalmazásáról a test működéséről és a mozgással kapcsolatban.

Az emberi szervezet csak alacsony inzulinszint esetén képes a testzsírok bontására. Az egészséges fogyáshoz kérje szakember segítségét, hogy szervezete hozzájusson minden szükséges fehérjéhez, vitaminhoz, nyomelemhez, hogy az alacsony kalória bevitel mellett ne alakuljon ki alultápláltság.

A súly megtartásához szükséges a rendszeres mozgási szokások kialakítása, ami ebben az esetben nem a sportról szól, nem az intenzív fogyás fázisában van szerepe.

Mindennap igyon meg legalább másfél liter vizet! A víz biztosít a szervezetben egyfajta egészséges körforgást, megelőzi a székrekedést, serkenti a veseműködést, segíti az anyagcserét és értékes elektrolitokkal látja el a vért. Ha keveset iszik, a bőr elveszti feszességét, szárazabb lesz és gyorsabban öregszik.