Egészséges fogyás az anyagcsere fokozásával

Az egészséges fogyásnak szerves része az egészséges táplálkozás. Testünk minden sejtje a legmegfelelőbben csak tiszta víz segítségével képes működni. A víz segítségével választja ki szervezetünk az anyagcsere folyamatokból származó mérget és a káros környezeti anyagokat.

egeszseges_fogyas.jpg

A káros anyagok miatt történő elsalakosodás az egyik fő oka a szervezet sok hiánytünetének. Az anyagcsere fokozása, a méreg és salakanyagok lerakódásának elkerülése érdekében az egyik legfontosabb lépés az egészséges élethez.

A napi víz fogyasztás a táplálkozási szokásoktól és az életmódtól is függ. A kedvezőtlen élelmiszer és italfogyasztás miatt több tiszta vízre lesz szüksége a szervezet méregtelenítésére.

Sokkal könnyebben és hosszabb távon serkentheti anyagcseréjét, ha gyakrabban kisebb adagokat eszik, mint amikor egyszerre juttat túl sok kalóriát a szervezetébe, ami zsír formájában raktározódik. A túl kevés kalória fogyasztását a szervezet éhezésként éli meg és a szénhidrátokat zsírokká alakítva fogja tárolni. Fontos megtalálni az egyensúlyt. Alapja az élelmiszerek gondos kiválasztása ezenfelül a fogyókúrás élelmiszerkiegésztők fogyasztása 

Próbáljon meg kevesebb kalóriát fogyasztani mint amennyit szeretne, akkor a test jobban hasznosítja majd a táplálékot. Az anyagcsere fokozásához legyen minden nap aktív. A magas tápanyagtartalmú élelmiszerek kiválasztásával nagy mértékben fokozható az anyagcsere, mivel alacsonyabb a kalóriájuk, tovább és megfelelően táplálják a szervezetet és kevésbé terhelik meg, mint a kisebb tápanyag tartalmú, magas kalória tartalmú élelmiszerek.

A ballasztanyagokban gazdag élelmiszerek kevesebb kalóriát szolgáltatnak, mint ugyanannyi mennyiségű élelmiszer melyben nem fordulnak elő.