Fogyás egészséges táplálkozással

Legyen reális célkitűzése, havi 2 kg fogyás, az ilyen mértékű súlycsökkenés az anyagcsere folyamatra kedvező hatást fejt ki.

Az egészséges táplálkozás változatos és ízletes, nem kell lemondani a táplálkozási örömökről, fontosabb megtanulni az ellenőrzött tudatos étkezést, amiben az élvezeteknek is helye van és kizárja az éhezést.

Nincsenek tiltott ételek. Nagyjából 5 óránként egyen, mert a túl gyakori vagy a túl ritka étkezések felborítják a szervezet egyensúlyát, és akadályozhatják a fogyást. Csak étkezési időben egyen. Kerülje a nassolást, különösen ropit, cukrot, csokit, és este ne egyen sokat.

Étkezés előtt igyon egy pohár vizet, annyit igyon, hogy napközben legalább 2 óránként legyen vizelési ingere. Étkezzen sószegényen.

Keveset szedjen a tányérjába és élvezze az evést. Elégedjen meg a kevesebbel, ne merjen újabb adagot, már az elején válassza a legfinomabb falatot, csak az evésre figyeljen, lehetőleg ne olvasson, tévézzen evés közben. Még az előtt hagyja abba az evést mielőtt jól lakna.

Kerülni kell a cukros italokat, édességeket és az alkoholt.

pajzsmirigy3-1.jpg

A készételek bizonytalan összetétele és elkészítési módja miatt, lehetőség szerint saját maga készítse el ételeit. Minél kevesebb zsiradékot fogyasszon. A legrosszabb a sertészsír minden formája, de a tejtermékekkel, tojással, étolajjal is csínján kell bánni.

Nincs annál nehezebb feladat, mint amikor bizonyos szokásain kell változtatnia, éveken át, vagy életre szólóan, vállalja a korábbi években rögzült egészségtelen életmódjának, táplálkozási és testmozgási szokásainak megváltoztatását.