Egészséges fogyás életmódváltással

A kövérség nagyon veszélyes a szervezetre nézve, rengeteg betegség alakulhat ki a túlsúly miatt.

"A normális testsúlyt legkönnyebben, a magasságunk mínusz száz levonásával kaphatjuk meg. Amennyiben ezt a súlyunkat 30%-kal meghaladjuk, akkor már komoly elhízottságról beszélhetünk."

A testtömeg optimalizálás egyedülállósága abban rejlik, hogy nem próbál mindenkire sablont húzni, hanem az egyén sajátos egészségi állapotához, fizikai terhelhetőségéhez és életritmusához illeszkedő életmódváltásra és étrend kidolgozására alapul.

Az egészséges táplálkozás és életmód alapelvei szerint az étrend kiegyensúlyozott, változatos, minden tápanyagot biztosít amire a szervezetnek szüksége van.A testtömegcsökkentés miatt, csökkentett energiatartalommal párosul,az ételek helyes megválasztására kell figyelni, mert kisebb mennyiségű étel elfogyasztásával kell az optimális minőségi tápanyagbevitelt elérni, oly módon, hogy éhségérzet nélkül,kellemes közérzetet biztosítsunk.

vitaminok.jpg

Az izmok építése mellett a zsírszövetet akarjuk csökkenteni, akkor ételeinknek jó minőségű fehérjeforrásokat kell tartalmazni.

Az egészséges immunrendszernek a C vitamin mellett B1B2 vitaminokra is szüksége van, amit teljes kiőrlésű gabonából készült ételek, olajos magvak, húsipari termékek fogyasztásával érhetünk el.

A jó közérzet, szellemi frissesség biztosításához B6, B12 vitaminokra és magnéziumra is szükségünk van a megfelelő arányban.

Sok zöldséggel és gyümölccsel, teljes kiőrlésű gabonából készült péksüteményekkel biztosítjuk a magas rostbevitelt, ami segíti a belek tisztulását, nagymértékben hozzájárul az eredményes fogyáshoz.

Az evésen túl a folyadékfogyasztásra nagy gondot kell fordítani, mit és mennyit igyunk. A legjobb ital a tiszta víz.

Lassan fogyjunk, a heti egy-fél kiló elvesztése nem terheli meg a szervezetünket és a fogyás tartós és egészséges marad.