Táplálkozzunk tudatosan

Táplálkozzunk tudatosan, hogy mit és mennyit eszünk az csak rajtunk múlik. Vizsgálja meg étkezési szokásait, rossz beidegződéseit, ez segít új stratégiát kidolgozni. A kiegyensúlyozott táplálkozáshoz nem muszáj a kalóriákat számolni, elég ha tartózkodunk a kalóriadús ételektől, a magas cukor vagy zsírtartalmúaktól. Koncentráljunk az ízekre, és mindig szakítsunk időt az evésre.

Édességet csak desszertként fogyasszon, ne tagadja meg magától, persze ne vigye túlzásba. Fontos, hogy rendszeresen tartson étkezési szüneteket. A farkasétvágyát növeli, ha édességet eszik amikor éhes. A nassolás nem megengedett, ez már csak akaraterő kérdése.

chamomile.jpg

Érdemes kerülni a cukros gyümölcslevek, üdítők, limonádé és alkoholtartalmú italok fogyasztását, részesítse előnybe a vizet, ásvány vagy forrásvizet, teát. Soha ne menjen éhesen a boltba. Régi szokásait fokozatosan cserélje le újakra, és iktasson be a mindennapjaiba mozgást. Ne használjon liftet, ha teheti, mozgólépcsőt, autózás helyett kerékpározzon. Először a kalóriák égnek, később az izmok fejlődnek, több energiára lesz szüksége. A sikerhez a rendszeres mozgás, sport a kulcs.

A fogyókúrás étrendről bővebben:

http://fogyokurasetrend.hu/