Az egészséges fogyás kulcsa

Az egészséges fogyás kulcsa, hogy ne csak a fogyókúra idejére változtassa meg étrendjét és életvitelét, a heti 0,5-1 kg fogyás mértéke egészséges. A fogyás ütemét ne siettesse, mert a gyors fogyás mindig izomveszteséggel is jár, az egészséges fogyókúra lényege az, hogy a zsírpárnákat csökkentsük, minimális izomveszteséggel, és közben a szervezetet ne terheljük károsan.

Ne kezdjen koplalásba, mert az már rövidtávon is káros lehet az egészségre, a tápanyagmegvonás miatt a szervezete takaréklángra kapcsol a fogyás hirtelen megáll, jelentős lesz az izomveszteség, ami ásványi-anyag és vitaminhiánnyal együtt súlyos egészségkárosodáshoz vezet. A napi 5-6 alkalommal elfogyasztott kisebb mennyiség ideálisabb a három nagyobb étkezésnél, és a vércukorszint is kiegyensúlyozott lesz, ami jót tesz az egészségnek, jobb lesz az energiaszintje és csökkenni fog az édesség utáni vágya, nagyban hozzájárul a fogyókúra sikeréhez.

egeszseg-muzli.jpg

A változatos étkezésnek, minden nap zöldség, gyümölcs, és az étrendjének minél nagyobb részét házi készítésű ételek tegyék ki. Kerülje a gyorsételeket, és az előregyártott ételeket, mert rengeteg tartósítószert, adalékanyagot, cukrot és zsírt tartalmaznak. A szénhidrátokat nem kell száműzni, csak a gyorsan felszívódó szénhidrátok helyett az egészséges teljes kiőrlésű változatot keresse.

A Paleolit-étrend sok segítséget tud nyújtani a helyes táplálkozásban.

A szervezetnek az egészséges működéséhez és a megfelelő anyagcsere fenntartásához nélkülözhetetlen a víz. Átlagosan napi 2 liter fogyasztása szükséges, de nyáron a kánikulában akár 3-4 liter is lehet.