Egészséges fogyás a kalória lassú csökkentésével

Az egészséges fogyáshoz át kell gondolni a táplálkozási szokásokat, és ha szükséges akkor változtatni kell rajta. Fogyasszon sok gyümölcsöt és zöldséget, sovány húsokat, kiegyensúlyozottan és változatosan étkezzen. Erre az un: paleolit-diéta keretein belül tud tanácsokat kapni. http://paleolitdieta.com/

Ha naponta több kalóriát éget el mint amennyit felhasznál, akkor tartósan megszabadul néhány kilótól, és az egészségéért is tett valamit.

Az egészséges fogyáshoz nagy türelemre van szükség, gyors diéták és az éhezés nem vezetnek tartós eredményre, a leadott kilók hamar visszatérnek, ha a szükséges napi kalóriamennyiségnél jóval kevesebbet juttat a szervezetébe, akkor azt kockáztatja, hogy nem jut elegendő létfontosságú tápanyaghoz a szervezete, és lecsökken az alapanyagcsere.

paleodieta2.jpg

A fogyás alatt a szervezet először a raktárakból használja el a működéséhez szükséges energiát, ami súlyvesztéssel jár. Az elért súly után a táplálékbevitel megemelése nem jár párhuzamosan a lelassult anyagcsere felgyorsulásával, a nagy kalóriamennyiséget a csökkent anyagcsere működés nem képes elégetni, zsírraktárat képez, visszahízás következik.

Ha a fogyás életmód változtatásával jár együtt, akkor nem tér vissza a leadott súly. A kalória lassú csökkentésével, napi ötszöri étkezéssel és mindennapos mozgással, egy fél órás intenzív sétával nagyon jó eredményt lehet elérni.